Begrijpend lezen

in

Almere

Begrijpend lezen

in

Almere

Begrijpend lezen in Almere

Begrijpend lezen leert een kind op een Almeerse school. Op de basisschool leert een kind teksten begrijpend te lezen om zo meer te leren. Deze kennis gebruikt een kind weer op de middelbare school om ingewikkeldere informatieteksten te leren begrijpen. Als een kind na de basisschool onvoldoende leesvaardig is, kan dit op de middelbare school voor problemen zorgen. Merkt u dat uw kind moeite heeft met begrijpend lezen? Dan kan een bijles begrijpend lezen in Almere helpen om de leesvaardigheid te verbeteren.

lezen-om-te-leren-bijles-in-almere
bijles-begrijpend-lezen-in-almere

Wat is begrijpend lezen?

Begrijpend lezen is een tekst begrijpen om kennis te verbreden. Een kind leest dus om te leren. Dit maakt u makkelijker met leesplezier, woordenschat, kennis in de wereld en technisch lezen. Voor de ontwikkeling van begrijpend lezen is het lezen van verschillende soorten teksten lezen belangrijk. Hierdoor leert een kind meer woorden, wat er in de wereld speelt en het technisch lezen neemt toe.

Voorbeelden van soorten teksten

 • Stripboeken
 • Verhaalboeken
 • Kidsweek krantje
 • Informatieboeken
 • Recepten
 • Gedichten
 • Handleidingen
 • Songteksten

Begrijpend lezen op een Almeerse basisschool

Op een Almeerse basisschool wordt er in ieder leerjaar begrijpend lezen geoefend.

 • In groep 1 & 2 is begrijpend lezen luisteren naar boeken tijdens leesmomenten in de kring en maken kinderen kennis met verschillende teksten in de speelhoeken.
 • In groep 3 is begrijpend lezen leren lezen en leesplezier ontdekken.
 • In groep 4 is begrijpend lezen leren vragen stellen over teksten, voorspellen waar een tekst overgaat en vergelijkingen maken met persoonlijke ervaringen. Zo koppelen leren kinderen de tekst te koppelen aan hun eigen wereld.
 • In groep 5 is begrijpend lezen diverse simpele teksten lezen en begrijpen.
 • In groep 6 t/m 8 is begrijpend lezen kritisch lezen en verbanden herkennen in een tekst.
begrijpend-lezen-bijles-in-almere
Bijles Almere Lezen

Begrijpend lezen op een Almeerse middelbare school

De kennis van begrijpend lezen gebruikt een kind in alle vakken van een Almeerse middelbare school. Met ieder vak worden er ingewikkelde informatieteksten aangeboden. Bij het vak Nederlands wordt ook begrijpend lezen gegeven, zodat de kinderen deze testen met een actieve strategische aanpak kunnen lezen en daarmee hun kennis verbreden.

Heeft uw kind een bijles begrijpend lezen nodig?

Neem dan contact op met Bijzonder Jij en ontdek hoe wij uw kind kunnen helpen om zijn/haar leesvaardigheid te verbeteren.

Citotraining begrijpend lezen in Almere

Bijzonder Jij geeft ook citotraining begrijpend lezen in Almere. In de CITO-toets wordt de leesvaardigheid van een kind getoetst. Daarnaast wordt ook de stressbestendigheid van kinderen op de proef gesteld. Daarom traint de citotrainer van Bijzonder Jij naast het vak begrijpend lezen ook omgang met stress. Zo heeft een kind voldoende zelfvertrouwen om de CITO-toets te maken. In de citotraining worden ook de schoolvakken rekenen en spelling behandeld.

Heeft uw kind ondersteuning bij een CITO-toets?

Neem dan contact op met Bijzonder Jij en ontdek hoe onze citotrainers uw kind helpen om de CITO-toets goed voor te bereiden.

Bijles Geschiedenis in Almere